Kontó Tamás vagyok,
grafikus, webdesigner.
Ez a blog az én Átjáróm.
oda, ahol halkan duruzsol
az áram, parányi kék ledek
villódznak, és mindennek
van pontos kiterjesztése.
Infotech hippiblog.

megosztás, szociál,könyvjelző, ilyenek

Megosztásom, jegyzeteim

Goggle Reader megosztásom

Jelen pillanatban

    Utolsó kommentek

    • James *-*: sikerült! köszi (2009.11.20. 18:27) Friss blog.hu sablonok!
    • tomás: Csak nevezd át a "sablon.html"-t "_main.html" -nek és töltsd föl az eredeti "_main.html" helyére. (2009.11.13. 11:44) Friss blog.hu sablonok!
    • ManóandMacc: @KontóTamás: Hello ! Ugyan ez a problémám nekem is ! Letöltöttem az Elegant Grunge témát három kül... (2009.11.11. 17:47) Friss blog.hu sablonok!
    • tomás: Ha feherseg van a kep helyen, akkor nincs feltoltve a kep, vagy rossz a eleresi utvonala. Ha blo... (2009.08.25. 23:24) Friss blog.hu sablonok!
    • Doa: szija! Segítséget szeretnék kérni! Próbáltam sablont feltölteni, de akármit csinálok, a fejléckép ... (2009.08.25. 22:54) Friss blog.hu sablonok!
    • Utolsó 20

    Kis Vuk megizélése

    2008.09.27. 01:50 - tomás


    Ezt a már-mát perverz képet választottam a címhez, elnézést. Néhány kiragadott részlet Gát György, a produszjör, május 8.-án lezajlott Origo vendégszobás interjújából, az első idézetet csak hangulatfestés okán rakom be:

     - Mekkora összegű állami támogatás került a filmbe? Mennyi pénzt öltünk mi, magyar adófizetők ebbe az őrületbe? [Szelíd-Szolid]

    - Én nem tudom, hogy te mennyit öltél bele, meg átlalában mennyit szoktál magyar filmbe beleölni. A magyar állam a film költségvetésének a 10%-ban vett részt. Ahhoz képest, azt gondolom, hogy ez nem is olyan sok.

    150milliós állami támogatást kaptak érte, tehát 1500.000.000 millió forintba került.
    Mégegyszer, ez a fostenger, ami a 90-es években is már cikinek számított volna
    másfél milliárd forintba került.
      És 4 évig készült.

    Dolgoztam rajzfilmesként, tudom, hogy milyen röhejes a finanszírozás.  Akkora kampánnyal induló rajzfilmnél, ahol még a harangokat is félreverték, rendszeres volt hogy hónapokig nem kaptunk fizetést, vagy nekünk kellett fizetésünk egy részével, úgymond beszállnunk a költségvetésbe. Amit persze szintén nem kaptunk vissza. Ez a Varga stúdió volt egyébként.
    Akkoriban készült nálunk a Mr Bean, komoly médiazajjal kísérve, az EU népszerűsítésére kiírt tendert mégsem mi nyertük, hanem a Gát féle konzorcium, zéró rajzfilmes múlttal.
    Gyanús volt mondjuk, hogy már a pályázat kiírása előtt hónapokkal elkezdték a munkát....
    Ebből lett a méltán népszerű Szerencsi Fel!, kék bikával, zeusszal, gizmókkal, pókokkal..

    Weboldal nem készült a kampányhoz.


      
    Gát úr, miután látja, hogy az IMDb-n a legrosszabb rajzfilm a Kis Vuk most a címmel okoskodik. Mármint, hogy Fox's Tale néven futnának innentől a fürge rókalábak, de nem ismeri el, hogy egy FASZ, ha ezt komolyan gondolja. 

    - Foglalkozik a kritikákkal és próbál javítani azoknak megfelelően a Kis Vukfolytatásában, vagy marad minden, ahogy eddig? [max7]

    - A Vuk folytatása ugyanebben a stílusban fog elkészülni. Egy teljesen új film lesz, A kritikák egy része elgondolkodtat, a másik része hidegen hagy, de mindenféleképpen megvárom a külföldi fogadtatást. (...)

    Pedig, komolyan gondolja. Az IMDb Fox's tale oldalán olvasom a kommenteket, egy angol fószer elég jól összefoglalta a lényeget:

    It was just business. And they had the money before they done anything with it. A flagship of the money laundering system, where politicians and producers steal from the citizens on every level of life. This is not a cartoon-film for children. This is a triumph of corruption.


    Szinte nem hiszem el, hogy a Linda és a....öööö....Angyalbőrben (huhh), Família kft, az az EU népszerűsítő borzadály...
    Egyre igénytelenebb ez az ember, azzal párhuzamosan ahogy rendszerváltott és amerikanizálódott szépen. Ő már kizárólag a jó kapcsolataiból él, mindegy milyen szart csinál, támogatják.

    Ami külön elkeserítő, hogy a Kis Vuknak sincs weboldala. Megvan a domain, a kisvuk.hu-t 2006-ban regisztrálta magának a DYN entertainment, ami Gát producer cége, de weboldalra, egy odabaxott jpg-re már nem futotta a másfél milliárdból...

    Így ha ráguglizol, kizárólag a felháborodott anyázással találkozhatsz, használható info, semmilyen hivatalos anyag nincs. Ezt 2008-ban hogy engedheti meg magának egy ekkora költségvetésű, nemzetközi piacra készülő termék? 

    Sokminden felháborít, de leginkább ez a szűklátókörű butaság, ami nagyarcú pénzéhséggel társul. 
    Nem ússzátok meg videó nélkül:

     

     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://atjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr12683962

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    vanda 2008.10.03. 15:06:02

    "150milliós állami támogatást kaptak érte, tehát 1500.000.000 millió forintba került."

    hogymi?? kicsit megint elragadott a hév:))

    kontotamas · http://atjaro.blog.hu 2008.10.03. 16:22:02

    lehet, másfél milliardrol van szo, szamokkal leirva az ennyi nem?
    De irhattam volna kibaszott sokat is :)

    vanda 2008.10.06. 14:38:24

    na igen csak már nem kéne utánaírni hogy millió....

    Varsányi Martina (xSolutions) · http://i-do-web.freblog.hu 2008.10.11. 11:05:41

    másfél milliárd az vagy 1.500.000.000 ft vagy
    1500 millió forint :)

    Varsányi Martina (xSolutions) · http://i-do-web.freblog.hu 2008.10.11. 11:07:28

    Mindazonáltal ... a film szörnyű (a részlet, az egészet nem merem megnézni), rontotak már el újrafeldolgozást ennyire, de ez ettől függetlenül is kritikán aluli.

    kontotamas 2008.10.11. 11:26:29

    A filmet bevallom en sem mertem megnezni..) ez a nehany video boven eleg, sok is

    tomás 2008.10.11. 11:29:14

    Ez az összeg meg akkora, hogy már-már nem lehet leírni :)


    süti beállítások módosítása